O nama   >       >    O nama
 • O nama
 • Muslim Aid je britanska, humanitarna organizacija za međunarodnu pomoć i razvoj koja više od dva desetljeća spašava i poboljšava živote miliona ljudi u preko 70 najsiromašnijih zemalja svijeta.
  Pored centralnog ureda u Londonu, Muslim Aid ima i četrnaest regionalnih ureda u Bangladešu, Bosni i Hercegovini, Kambodži, Gambiji, Indiji, Indoneziji, Iraku, Jordanu, Keniji, Libanonu, USA, Pakistanu, Somaliji, Šri Lanki i Sudanu. 

  Pomažemo svima kojima je pomoć potrebna bez obzira na rasu, vjeru, spol, nacionalnost ili političko opredjeljenje. Specijalizovali smo se za: pružanje hitne pomoći koja uključuje hranu, smještaj i zdravstvenu zaštitu; izgradnju stambenih kapaciteta sa vodom i kanalizacijom; zdravstvene programe ; podršku obrazovanju i razvoju vještina; te za mikro - financiranje i sticanje prihoda. 

  Pored navedenog, imamo i poseban program koji podrazumijeva brigu o jetimima. 
  Osim praktične pomoći Muslim Aid pomaže zajednicama u ispitivanju uzroka siromaštva i nerazvijenosti te, zagovara ravnopravno društvo i održivu budućnost. Muslim Aid podržava ugrožene poslijedicama rata kao što su žene, djeca, stariji, osobe pogođene ekonomskom i socijalnom krizom te povratnike u njihove prijeratne domove.
 •  
 •