Biblioteka Molly   >       >    Biblioteka Molly
 • Biblioteka Molly
 • Obrazovanje je ključ za prekidanje kruga siromaštva i omogućavanje napretka jednog društva, međutim kvalitetno obrazovanje je nemoguće postići bez knjiga, školskih lektira i osnovnih didaktičkih pomagala.

  Opremljene školske biblioteke i uvijek dostupne knijge su nešto što se podrazumjeva u većim gradovima, ali za djecu u Istočnoj Bosni to je bio luksuz o kome su mogli samo sanjati. Muslim Aid je prepoznao problem s kojim se suočavaju učenici i nastavnici u povratničkim mjestima Istočne Bosne i odlučio je 2010. god.da za njih pokrene i finansira mobilnu biblioteku “Molly”. Od 2015. god ovaj projekat finansirali su Uprava za vanjske poslove i dijasporu Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i Fondacija “Muharem Berbic”, a tokom 2018. godine finasiranje je u potpunosti preuzela Uprava za vanjske poslove i dijasporu, tako je zahvaljujući Rijasetu Islamske zajednice ovaj projekat uspio opstati do danas. Uz pomoć Molly školske lektire redovno stižu do 29 područnih/seoskih škola i u ruke oko 1000 učenika. Mali podrinjci dobili su priliku da se upoznaju sa svijetom knjige kao i da ostvaruju odgojno-obrazovne ciljeve i zadatke propisane planom i programom. Dosadašnji rezultati pokazuju da nijedan učenik nije ostao bez lektire i da se u potpunosti moglo ispoštovati ono što školski plan i program nalaže.

  Ukoliko želiti da i Vi budete dio ovog projekta doniranjem 10KM omogućavate jednom djetetu iz Podrinja da ima besplatan pristup mobilnoj biblioteci Molly u toku jedne školske godine.

  Vjerujemo da ćete prepoznati značaj održivosti ovog projekta i uključiti se u njegovu realizaciju!

  NAČIN UPLATE:
  Uplatu od 10 KM možete izvršiti na ime organizacije "Muslim Aid" na žiro račun:
  141-306-53200019-21 BBI Banka; sa naznakom:
  "Uz malo naše brige đaci Podrinjaci imat će knjige".
  HVALA !
 •  
 •