fbpx

Muslim Aid Association (MA), kao institucija posvećena je služenju čovječanstvu, u izazovnim vremenima pandemije COVID-a 19 željeli smo se pridružiti globalnom nastojanju da se zaštite najugroženiji. MA je mobilisao svoje predano osoblje i partnere da podrži ovaj globalni napor.

Na početku pandemije COVID-a 19 u Bosni i Hercegovini uključili smo se aktivno da pomogmeno građanima. U skladu sa potrebama stanovništva našu smo pomoć usmjerili na sljedeće načine:

  • Distribucija higijenskih kompleta posebno ugroženih osobama pandemijom uključujući starije osobe, osobe s invaliditetom, osobe s već postojećim stanjima i porodice sa niskim primanjima.
  • Kako bi se suprotstavio porastu cijena kao rezultat panične kupovine osnovnih namjernica navedenim kategorijama smo podijelili novac i pakete sa 20 esencijalnih prehrambenih namjernica.
  • Kako bi pomogli onima koji će trpiti dugotrajne posljedice zbog zabrane uvoza ili gubitka posla obezbijedili smo osnovno sjeme i sadnice krompira, luka, graha, mrkve, kukuruza, pšenice itd. da bi imali vlastitu prehrambenu sigurnost.

Projekat je finansirao LDS Charities.

Više informacija o projektima